Grupp: Huvudforum

Hur mår EU?

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-04-15 16:02:28

Trots alla satsningar på bidrag, nödlån och utförda eller utlovade köp av statsobligationer av ECB, blir det aldrig lugnt. De gamla oroshärdarna som Grekland och Portugal spökar igen. Dessutom dyker nya upp som Cypern och Slovenien. Kriserna leder till politisk kalabalik eller oro som förvärrar, typ Italien. Skrämmande med dessa utfattiga länder som löpande säljer obligationer utan problem till hyfsad ränta.

Det känns som att en våt filt håller på att rullas ut i söder och sakta mot norr.. Både Frankrike och England har problem eftersom ekonomierna inte tar fart. England har ändå förmånen att själv trycka pengar och det har de inte varit sena att utnyttja. Tyskland håller ställningarna men hur länge. De har omvärldens fallande valutor att konkurrera med och det finns kanske en gräns även för tyska kvalitetsprodukters pris.

Om det starka länderna lämnar EU-valutan så får de svaga lättare att konkurrera. När krisen började var tankarna att Grekland skulle lämna men nu är det färre starka än krisländer kvar vilket gör det första alternativet mer naturligt.

Allmänt prognosticeras det att världsekonoming ska ta fart andra halvåret i år och accelerera nästa år. Hur tusan ska det gå till?

Skål!

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-10-10 01:39:27

EU mår pyton och ett antal millar asylanter knackar på dörren.

0
Ogilla!
25
Gilla!
2013-10-10 01:54:30

PGA miljögifter är var 4:e Dansk mans spermier obrukbara så barnafödandet blir inte bra i Norden.

Vem skall vårda en döende befolkning?

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.